2018 fre 24 aug
19.00
Bild - Dylan LeBlanc (US) + Nicole Atkins (US)

Dylan LeBlanc (US) + Nicole Atkins (US)

DYLAN LEBLANC (US)
Dylan Leblanc slog igenom som ett endast 20-årigt singer/songwriter-underbarn med debuten Paupers Field på anrika Rough Trade. En debut som kröntes med det ultimata beviset för en exceptionell americanabegåvning; countrylegenden Emmylou Harris gäst-inhopp på If The Creek Don't Rise. Det var den tveklöst intressantaste debuten från en ung, ensam amerikansk man med gitarr sedan Ryan Adams numera klassiska Heartbreaker. Talangen är den ultimata kombinationen av arv och miljö, då Dylan är uppväxt med en far som arbetade som session-musiker i legendariska Muscle Shoals studion.

Hyllade uppföljaren Cast The Same Old Shadow befäste att First Aid Kit-generationen fått sin egen Townes Van Zandt. Men efter endast två album klev tvingades Leblanc på bara ett par månader ifrån en major label-deal, ner i självtvivel och självmedicinering. Utmattad och skadeskjuten, vid 23 års ålder, så retirerade Dylan till hemtrakterna kring Muscle Shoals ett par år för att komma på fötter.

Mellan ett par välbekanta fallgropar och ett par stunders klarhet skrev han också ett nytt album. Cautionary Tale gavs ut i början av 2016 och är en samling skimrande och gripande sånger med samma efterhängsna röst som redan fångat Lucinda Williams och Bruce Springsteens uppmärksamhet, fast vässad av en påskyndad mognad.

Medan Dylan är en av de första att erkänna att han inte var redo för den tidiga framgången, så råder det inga tvivel på att han är det nu. Men en kalibrerad livskompass och en ny chans att dela med sig av sin talang gjorde han ett efterlängtat återbesök i Skandinavien sommaren 2017 tillsammans med nya kompbandet The Pollies. Bland annat han de med en bejublad spelning på nya Americana-festivalen Sthlm Americana och i sommar är han här på nytt, för en mycket längre turné – och återigen med The Pollies som backning.

NICOLE ATKINS (US)
Hennes nu klassiska debutalbum Neptune City kom ut redan 2007. Sedan dess har Atkins varit en flitig gäst på TV-program som The Late Show with David Letterman, Conan och Later... with Jools Holland, men också turnerat världen över, både under eget namn och som öppnare för bland annat The Black Keys, Mavis Staples, JD McPhersen, Nick Cave, Old 97s, Primal Scream, Chris Isaak och många fler.

Fjärde albumet, Goodnight Rhonda Lee, kom sommaren 2017 och är en rykande vintage-soul-pop-historia inspirerat av artister som Dusty Springfield, Candi Staton och Janis Joplin. Rhonda Lee, huvudkaraktären från albumet är ett slags alkoholist-alter-ego som Atkins lämnar bakom sig genom albumets nästan smärtsamt personliga berättelser.

Köp biljett och läs mer under "besök webbplats".