2019 fre 15 mar
19.00
Bild - HELT KLASSISKT! Sånger mitt hjärta klappar för

HELT KLASSISKT! Sånger mitt hjärta klappar för

Kvällens konsert på Bistroscenen, med sopranen Malin Christensson och pianisten Annika Bjelk Wahlberg, tar avstamp i sånger av Stenhammar, Peterson-Berger, Alfvén, Wolf och Strauss. Därefter följer ett franskt tema med musik av Fauré, L Boulanger, Chaminade och Bachelet. En resa med fransk touch!

Malin Christensson har prisats för sin klara höga sopran och melodiska rörlighet som är särskilt framträdande i hennes koloraturer. Hon tog sin examen vid Royal College of Music i London och har bland annat framträtt i Bachs Juloratorium med Leipzig Gewandhausorchester ledda av Trevor Pinnock, Matteuspassionen med Philadelphiaorkestern och Yannick Nézet-Séguin, Mozarts c-mollmässa med City of Birmingham Symphony Orchestra och Andris Nelsons samt Beethovens 9:a med Sveriges Radios Symfoniorkester och Herbert Blomstedt.

Pianisten Annika Bjelk Wahlberg tog sin examen 1992 vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där hon studerade för professor László Simon. Hon har sedan 1994 arbetat som repetitör, kapellmästare och pianist i många uppsättningar inom opera och musikal vid Operaverkstan och Malmö Opera. Annika är även lärare vid Musikhögskolan i Malmö. Utöver detta konserterar hon ofta i olika sammanhang och konstellationer, exempelvis i Trio Netzel som specialiserat sig på kvinnliga tonsättare.

Serien Helt klassiskt!
Vi tar ett kliv bort från föreställningen om hur den klassiska konserten ska vara och låter musiker och publik komma nära varandra. Slå dig ner, beställ något att äta och dricka från bistron och njut av fantastisk kammarmusik på den lilla scenen.