2018 lör 15 sep
11.30
Bild - Temadag – Öl, malt och humle

Temadag – Öl, malt och humle

Tillsammans med Smaka på Skåne bjuder vi in till temadag om öl och skånska råvaror.

Vi vill öka kunskapen och främja användandet av skånskodlade ingredienser som kornmalt, humle, vete, råg och bär.

Deltagare är ölbryggare, odlare, förädlare och studenter vid nya YH-utbildningen för bryggare.

Under dagen kommer vi att lära oss mer om skånsk humle och malt och i workshops diskutera samarbeten mellan odlare och producenter och hur den skånska ölen kan få en egen terroir.
Program för dagen
11.30 – 13.00
– Möt kocken Titti Qvarnström som pratar om öl som smaksättning till mat. Titti är den första kvinnan i Sverige som fick en stjärna i Guide Michelin.
– Testa skånsk humle och malt med bryggaren Jakob Thomsgård.
– Lyssna på växtförädlare Kimmo Rumpunen som pratar om bär, druvor och frukt i öl.

Biljetter till föreläsningen kan bokas i museets reception.

14.00 – 14.45
Ölprovning med lokalt bryggeri. Pris 250 kronor. Mer information kommer.

15.00 – 15.45
Ölprovning med lokalt bryggeri. Pris 250 kronor. Mer information kommer.

Om dagen

Temadagen är öppen för ölintresserade besökare på museet
och arrangeras inom ramen för Smaka på Skånes projekt Pilot Dryck i samarbete med Skånes Dryckesproducenter och SLU. Dagen arrangeras även i samband med vår utställning Odla Drickbart.

Arrangör

Regionmuseet Kristianstad och Smaka på Skånes projekt Pilot Dryck i samarbete med Skånes Dryckesproducenter och SLU
E-post: info@regionmuseet.se