2019 tis 12 Mar
19.15
Bild - Bokparalleller–3 författare, 2 böcker, 1 möte

Bokparalleller–3 författare, 2 böcker, 1 möte

Läs böckerna och möt författarna! Karin Smirnoffs Augustnominerade bok Jag for ner till bror och Hans Gunnarssons Nattsida har spännande beröringspunkter.

Vissa författarskap och böcker talar till varandra. Ur den senaste bokutgivningen har vi valt Karin Smirnoffs Augustnominerade bok Jag for ner till bror och Hans Gunnarssons Nattsida som har spännande beröringspunkter: livslögner, goda och onda avsatser och udda existenser. Mörka sagor skildrade med djup värme. Möt båda författarna som diskuterar sina verk tillsammans med Immi Lundin, litteraturvetare och författare till bokcirkelböcker.

Du som vill läsa böckerna i förväg, anmäl dig till Åhus bibliotek senast den 5 februari: ahus.biblioteket@kristianstad.se, 044-13 46 06. Böckerna går att hämta fr.o.m. den 12 februari.

Karin Smirnoff har tidigare varit verksam som fotograf och journalist. Debuten Jag for ner till bror kom hösten 2018 och blev omedelbart hyllad och omskriven. Bokidén fick hon redan på 90-talet, men först förra hösten sökte hon till Lunds författarskola med första kapitlet till berättelsen.

Hans Gunnarsson slog igenom 1996 med novellsamlingen Bakom glas och har sedan dess uppmärksammats för en rad romanerna och filmmanus. I hans bokproduktion märks bland annat titlar som Någon annanstans i Sverige och All inclusive. Författaren skriver pricksäkert om mänskliga tillkortakommanden och placerar ofta sina karaktärer i återvändsgränder för att se hur de reagerar

Arrangör

Åhus bibliotek