2019 lör 25 Maj
19.00
Bild - Cavey

Cavey

Bandet Cavey fortsätter att väcka spänning.

Cavey är ett London baserad alt-rock grupp som består av Luke Cave (gitarr, sång), Alexander Chalstrey (Piano, Orgel, Rhodes), Chun-Ting “Refa" Wang (kontrabas, elbas) och Adrian Ortman (trummor). Cavey är influerade från bluesgitarristen T-bone Walker till Daniel Rossen från Grizzly Bear, medan rytmsektionen i bandet lägger till subtila jazz influenser som ger bandet Cavey deras sound som fängslar lyssnarna.
Både live och inspelat är bandet unikt och en övertygande fusion av oraffinerad talang med dynamisk energi. Dem förlitar sig inte på post-produktioner eller effekter utan fokus i detta projekt är musikerna och alla möjliga tillfällen att visa deras instrumentala förmåga. Bandet tillsätter soulfull rock´n´roll genom deras klassiska, sofistikerade sound vilket komplimenterar deras uppfinningsrika och tidlösa lyrik. Cave berättar, “That's what we want to do. We want to produce clever and interesting contemporary songwriting that makes use of classic sounds”. Cavey har etablerat en stil av musikalisk mogenhet i deras strukturerade arrangemangen och fantasifulla texter.
Deras största singel About To Start är en bluesig/soulig ballad som tematiskt fokuserar på den otillfredsställande sidan hos en musikers liv som i tumult leder oundvikligt till ett krossat hjärta. Det ska uppmärksammas hur lyriken framförs av bandet. Sigeln skimrar av en varm röst, filmisk ljudbild och förskönad jazz flairs. Cavey förklarar, “ Vi förösker alltid att spela in tagningar live så mycket vi kan för att fånga känslan i bandet. Vårat sett att se det på är att känslan av en inspelning finns i framträdandet. Dem har fått kritikers godkännande och kommersiella hyllningar Det har genomförts flertal slutsålda konserter samt blivit uppmärksammade av DIY Magazine som “Hypnotic and impressively fully-formed".

Pris

Gratis

Arrangör

Musik i Syd
E-post: Andre.rannek@musikisyd.se
Tel: 070 320 58 59