2019 tor 21 Nov
20.00
Bild - Miriam Aida möter David Bowie, med support: Apertíf

Miriam Aida möter David Bowie, med support: Apertíf

Med influenser av afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och en dos svensk melankoli gör Miriam Aïda och hennes grupp sina hyllningar till Bowies karriär (1969-2016).

”David Bowie hade modet att utmana de sociala normerna, gå utanför de givna ramarna, som inspirerar oss. Han uppmanar oss att inte kompromissa bort oss själva med ett budskap om att våga följa sitt hjärtas väg och stå för den man är. Med detta närmast hjärtat har vi utmanat oss att göra hans låtar till våra.” (Miriam Aïda)

Miriam Aïda har rötter i Sverige och Marocko. Hennes fokus är att skapa gemenskap med publiken, bortom nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion. Hon är en intressant och rosad kulturprofil, känd från TV i Allsång på Skansen, Luciafirande, Sverige och Go’ kväll. Dessutom krönikör i LIRA, Ystad Allehanda och P2 Jazzradion, samt programledare och producent för Sveriges Radio P2 LIVE. Under sina 12 år har gruppen format ett magnetiskt sound och de har redan hunnit turnera med nya albumet i både Sverige, Danmark och Finland.

MEDVERKANDE
Miriam Aida - sång
Mats Andersson - 7-strängad akustisk gitarr
Ola Bothzén och Finn Björnulfson - slagverk

Support: Apertíf
Försmak till Miriam Aida heter lämpligt nog "Apéritif”. De är fem unga musiker från Furuboda Folkhögskola, som spelar småjazzig lounge och soul. Lite Bo Kasper. Lite Martin Tingsek. Och något mer tyngre sound. Sång, trummor, bas, gitarr, och en sjungande keyboardist.

TIDER
19.00 Aperíf
ca 19.30 Miriam Aïda