2019 lör 30 Mar
19.30
Bild - Earth Hour 2019

Earth Hour 2019

Vi släcker! Rådhus Skåne, Västra Storgatan, Östra Storgatan, Stora torg och Lilla torg. Var släcker du? Välkommen att släcka med oss!

Kl. 19:30
Patrik Olofsson, fotograf, filmare och författare föreläser om ”Vingar över Vattenriket”. Kristianstads Vattenrike tillhör ett av landets artrikaste naturområden. Följ med på en resa till våtmarker, bokskogsraviner och sanddyner, strandängar, gungflyn och videdjungler och möt några av landets mest hotade arter.

Kl 20.30
Vi släcker symboliskt och går upp till Café Årum där vi bjuder på Fairtrade- och närproducerat fika.

Biosfärområde Vattenriket – goda exempel i vått och torrt
Genom att väcka förundran, fascination och glädje för naturen och skapa bra samarbeten och dialog med människor arbetar biosfärområde Kristianstads Vattenrike för att skapa attitydförändring mot ett mer ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbart samhälle. Under kvällen berättar naturvägledare Sussie Söderlundh om några av projekten i området som genomförts för att bevara och utveckla landskapens värden i Vattenriket, ett av världens 680 modellområden för hållbar utveckling.
Kristianstad kommuns energi- och klimatrådgivare Martin Holmén berättar om trender och nyheter på energiområdet. För den som har spetsat öronen under kvällen finns det goda chanser att vinna priser i vår quiz med frågor på kvällens tema!

Kl 21.30
Vi avslutar Earth Hour 2019 och tänder lyset igen.

Arrangör

Kristianstads kommun, Agenda 21, Energirådgivarna i Skåne och Café Årum