2019 fre 08 Mar
19.00
Bild - Emil Jensen - En gemensam galning

Emil Jensen - En gemensam galning

Efter sina hyllade liveföreställningar och sommar– och vinterprat i radio, är Emil Jensen nu trippelaktuell med nytt album och ny föreställning med titeln En gemensam galning och en ny bok med samlade radioprat Vad var det jag sa?.

–Det känns viktigare än någonsin att ingjuta lite hopp, mod och mänsklig värme och försöka sprida lite yttrandetrygghet. Varje dag är en valdag och varje promenad är en prideparad, säger Emil själv om föreställningen.

Emil Jensens liveframträdanden är just som sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga mellansnack, komik och allvar, i en helt egen blandning. Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, men också för det engagemang som löper genom hans texter och artisteri och inte lämnar någon oberörd.

Emil har fått ta emot mängder med priser genom åren och fick senast 2017 Evert Taube-priset för sitt låtskrivande. Just nu är han artist in residens på Vara Konserthus, han hörs på söndagar i Godmorgon, världen! i Sveriges Radio och återkommande i Tankar för dagen. Eller Tvångstankar för dagen som Emil själv kallar det.

Succéföreställningen En gemensam galning spelades under hösten 2018 i Göteborg, Malmö, Umeå och Vara och hela tio kvällar på Södra teatern i Stockholm. Turnén har nu förlängts med tjugofem extraföreställningar under våren 2019.