2019 ons 27 Nov
19.00
Bild - Julkonserten Änglaljus

Julkonserten Änglaljus

EN JULOTTA PÅ VAKEN TID!

Julkonserten Änglaljus är en upplevelse. Det är en riktig julstämning. Du går mot kyrkan och möts av fladdrande marschaller som vackert lyser upp till stämning i vintermörkret. Du möts sedan i entrén av barn som bjuder på pepparkakor. Fortsätter in i en vacker julutsmyckad konsertsal. Det har kommit imma på fönsterrutorna. En känsla av ett andrum infinner sig. Ljuset går ner och tonerna sätts vid pianot. Procession kommer igång från en kör och en fantastisk melodi vid namn Änglaljus som beskriver, i ord och ton, vad julen handlar om. Du är i ÄNGLALJUS!

John Kluge – ”The Artistic Tenor” är kritikerrosad för sin finstämda tenorröst och starka scennärvaro. Kluge har turnerat flitigt i Sverige och USA. På senare tid har han börjat måla abstrakt konst i akvarell och fått ett stort internationellt genombrott - allt i kombination med sin musik. Han finner sin inspirationen genom sina globala resor, möten och känslor. 1993 startade John Kluge konceptet Julkonserten Änglaljus och har nu blivit en folkkär konserttradition från Malmö i syd till Piteå i norr och till USA i väst. John Kluge ”The Artistic Tenor” är idag en internationell artist men glömmer aldrig sitt ursprung - smålänning! Läs mer via: www.kluge.se

Py Bäckman är sångerska, kompositör och textförfattare som har gjort ett 15-tal album med egen text och musik samt ett stort antal album där hon skrivit till andra artister t.ex. Nordman som sålde över en miljon album på 90-talet. Py har bl.a. skrivit text och musik till Melodifestivalvinnaren Stad i ljus som numera finns med i psalmboken, Koppången m.m. Läs mer www.pybackman.se.

Linda Lampenius är klassisk violinist. Lampenius föddes i en finlandssvensk teater- och musikfamilj med båda föräldrarna verksamma som skådespelare och sångare. Linda är idag en internationell artist med fiolen som verktyg. Läs mer www.lindalampenius.com.

Carina E Nilsson är pianisten med lång och unik erfarenhet av att arbeta både på och bakom scen. Med över 6 000 spelningar i bagaget är Carina en av Sveriges mest anlitade och uppskattade etablerade pianister. I egenskap som kapellmästare har hon samarbetat med de flesta av Sveriges etablerade artister. Läs mer om Carina på www.carinaenilsson.com.

Medverkar gör också Kören Österlen Gospel under ledning av Gunilla Hylén.