2020 lör 26 sep
11.00
Bild - Familjelördag: Hej Gut Shabes Marhaban!

Familjelördag: Hej Gut Shabes Marhaban!

Familjelördag: Hej Gut Shabes Marhaban! Höstens första Familjelördag genomförs i samarbete med Framtidsveckan 2020.

Dagens program:

Naturkul! Tipsrunda för hela familjen
Hela dagen

Puzzel med agenda 2030 och Fairtrade
kl. 11-15 – Foajén

Skapa med House of Beatrice
kl. 11-15 - Kilen

Här får du använda kreativitet och se vad din fantasi kan göra med en bit kartong, lite färg och vad naturen erbjuder. House of Beatrice och Quinnor United arbetar för ett hållbart samhälle.

Pyssel för hela familjen - Vi gör kollage!
Kl. 11-15 Biblioteket

Du river, klipper och klistrar ditt eget kollage av färgat papper, tidningar och annat material vi har på plats. Malin guidar dig som vanligt och ger råd och tips. Nosabys bild-och formklassers elever ställer ut sina kollage som inspiration.

Sagomagi i Bistron (ersätter Magi i Bokskogen)
kl. 11.15 - Bistroscenen
Vi läser sagor på svenska och arabiska på Bistroscenen

Familjekören! Jazza med Mimi Terris – OBS! Anmälan krävs
kl. 12.00 – Lilla salen

Alla mår bra av att sjunga mera tillsammans! Välkomna till Familjekören för både vana och ovana, stora och små. Denna gång får du hänga med när Mimi jazzar loss och låter dig leka med rösten och röra på kroppen.

Dos Verterbuk – om trädet som nästan dog
kl. 14.00 - Lilla salen

Ett färgsprakande musikaliskt äventyr med ett viktigt budskap.
Välkommen in i en magisk skog, bland pusselaskar, pizziruffer och kojfiskar. Där, mitt på ängen, står den kloka gamla ordboken, dos verterbuk, vars krona består av bokstäver
och ord – på jiddisch. Men så plötsligt en dag börjar boken tappa sina ord och trädet mår allt sämre och sämre. Följ med på ett äventyr där barnen hjälper till att rädda Dos Verterbuk! Sångerna framförs på svenska och jiddisch utav artisten Louisa Lyne ackompanjerat av två musiker.

Vill du veta mer om Framtidsveckan och se andra evenemang under veckan så kan läsa mer här: https://www.kristianstad.se/sv/bygga-bo-och-miljo/samhallsutveckling-och-hallbarhet/hallbarhet/agenda-21/framtidsveckan/

Kulturkvarterets Familjelördagar är ett samarbete mellan Kulturkvarteret, Kristianstad Stadsbibliotek, Utvecklingscentrum och Folkuniversitetet.