2019 fre 24 Maj
20.30
Bild - Filmpremiär för Skate Nation

Filmpremiär för Skate Nation

Så förändrade skateboardkulturen livet för tre killar från Afghanistan

Som en del av utställningen SKATE 2019 visas dokumentärfilmen "Skate Nation" för första gången på Kosmorama i salong 6. I dokumentärfilmen får man följa de tre killarna Sayed, Mohsen och Hazrats resa och hur Skate Nation blev en väg in i samhället. När de flydde till Sverige från Afghanistan visste de ingenting om att åka skateboard - nu är det en viktig del av deras liv.
Organisationen Skate Nation i Stockholm jobbar med skateboarden som ett verktyg för att hitta ett sammanhang och en identitet för nyanlända i Sverige. I dokumentärfilmen “Skate Nation” följer vi medlemmarnas resa till Sverige, upptäckten av skateboard och hur skateboardåkning har lärt dom vikten av att aldrig ge upp. Som uppvärmning till Skate Nation visas även ett smakprov från Skatefilmsfestivalen Smörgåsboard som äger rum i Malmö senare i sommar. Dessutom finns samtliga medverkande i filmen samt organisationen Skate Nation på plats för att berätta om filmen.
Förköpsbiljetter till filmen hämtas i Regionmuseets reception. Först till kvarn gäller. I mån av plats släpps biljetter även i dörren till Salong 6 på Kosmorama. Även där gäller först till kvarn. När salongens alla platser är upptagna stängs salongen.

Pris

Gratis

Arrangör

Regionmuseet Kristianstad
E-post: info@regionmuseet.se
Tel: 044-135800