2019 lör 25 Maj
18.00
Bild - Föreläsning med Amanda Borneke

Föreläsning med Amanda Borneke

Tio skäl till att strunta i miljön

Varför det är så svårt att förändra vardagligt beteende? De flesta människor vet att vi står inför gigantiska miljöproblem. De flesta vet också hur man kan göra för att minska sin påverkan och därmed också minska effekterna av problemen. I själva verket känner de flesta till väldigt många åtgärder och förändringar i sitt vardagsliv som faktiskt skulle kunna göra skillnad.
Fast å andra sidan så är ju den lilla skillnaden som jag kan göra så liten att det kanske inte har så stor betydelse i det stora hela. Dessutom så gör jag redan en massa saker och vissa saker tycker jag att jag har rätt att göra. Det finns många argument för att inte göra det man själv anser att man egentligen borde göra.
Denna föreläsning tar upp hinder med att agera miljövänligt - och hur du tacklar dem. Föreläsare: Amanda Borneke Amanda Borneke, 25-år från Åhus. Tidigare ägare till smyckesföretaget Ada smycken. Overshoot Day 2010 var den första dagen som hon lärde sig om överkonsumtion och hon bestämde sig för att avsluta sitt företag. Ända sedan dess har hon studerat miljövetenskap och arbetat för att rädda vår planet. Just nu är hon hållbarhetscoach för de mest kravsatta rivningsjobben gällande miljö i Göteborg. Hon röstades fram till Hållbarhetstalang 2019 för sitt positiva budskap om hur vi kan inspirera flera till att agera klimatsmart.

Pris

Gratis

Arrangör

Musik i Syd
E-post: Andre.rannek@musikisyd.se
Tel: 070 320 58 59