2020 lör 15 Feb - sön 03 Maj
11.00
Bild - HÄST: Två parallella konstnärsskap

HÄST: Två parallella konstnärsskap

Häst kan vara allt möjligt: vetenskap, rörelse, beteende, myter, detaljer, känslor, tillhörighet, rädsla och kanske något abstrakt.

Gertrud Alfredsson och Anna Brag har under mer än 25 år följt och inspirerats av varandras konstnärskap. Trots att båda inspireras av det som omger oss i vardagen och har teckningen som en gemensam utgångspunkt är deras uttryck väldigt olika. Mötet dem emellan blir i utställningen HÄST: Två parallella konstnärskap till ett intressant korsbefruktande av uttryck och tankebanor.

Under de senaste åren har Gertrud Alfredsson och Anna Brag haft ett gemensamt utställningsprojekt av om våra föreställningar kring olika vardagsfenomen. Centralt för projektet är teckning i utvidgad mening, som används för att synliggöra vardagen och som utgångspunkt för att skapa rumsliga berättelser. Teckningens flexibilitet och enkelhet använder konstnärerna för att bryta ner, bygga upp och omvärdera föreställningar och tolkningar av vår tid, språket och de möjligheter vi har att gestalta våra liv och oss själva. Teckning – som projektion, animation, i bokform eller på papper – är projektets ryggrad. Teckningens fysiska format är mycket formbart och samma bilder kan figurera i olika format.

Om konstnärerna
Gertrud Alfredsson

Gertrud Alfredsson arbetar med teckning, måleri, keramik och installation med fokus på identitet. Hennes intresse ligger i att skapa nya verk av gamla händelser för att återspegla processer och att undersöka vad som händer över tid. På så sätt skapa nya världar.

Gertrud Alfredsson är född 1965 i Uddevalla och utbildad vid KV:s konstskola Göteborg 1980-81 och vid Konstskolan Forum, Malmö 1983-88. Hon har ställt ut Sverige, Danmark, Norge, Finland, Venedig och New York. Hon har arbetat som konstpedagog på Dunkers kulturhus, driver Kulturföreningen Artpit sedan 1995 och arbetar med skapande skola i Ängelholm sedan 2012. Hon är bosatt söder om Ängelholm.


Anna Brag
Anna Brag undersöker rum och rumsligheter i teckningar, målningar och animerade filmer. Hon lyfter fram olika berättelser, både seriöst och mer humoristiskt, som ofta utspelar sig i vardagslivet sfär och hemmet.

Anna Brag är född 1965 i Karlskrona och utbildad på Nordiska konstskolan i Karleby, Finland 1986-88 och vid Statens Kunstakademi i Oslo 1988-92. Hon har ställt ut i Sverige, Danmark, Finland, Island, Norge, Tyskland, Ryssland mm. Hon har även utfört ett antal offentliga verk runt om i Sverige, bl.a. på Diamantens förskola i Tollarp.

Pris

Fri entré