2020 tor 03 - lör 05 Sep
Bild - Kristianstad bokfestival 2020

Kristianstad bokfestival 2020

Kristianstad bokfestival bjuder in till 2020 års festival med temat I lust och nöd – gör läsning till en del av livet.

Böcker kan ge kunskap, upplevelser, överraskningar, glädje och tröst, i bästa fall genom hela livet. Det finns en bok för livets alla skiftningar och om du slår följe med den får du tusenfalt igen, oavsett om du behöver en räddare i nöden eller bara sorglös läsning.

– Tänk på boken som en ständig följeslagare och trogen vän. Själv har jag alltid flera böcker på gång samtidigt för att fylla olika behov allteftersom säger Ulrika Thorsson, festivalsamordnare.

I år är temat för barnens bokfestival ”Läslustig och Läsnödig”. Vår förhoppning är att ordvalet ska väcka fantasin och inspirera till lust och nyskapande språkhantering. Läsnödig är ett bra ord för att beskriva känslan som kan uppstå både när man saknar en bok att läsa eller när man saknar boken man just nu läser.

– Jag ser boken som en livslång partner, både för barn och vuxna, genom livets olika faser säger Eva Fridlund, programbibliotekarie och festivalsamordnare.

Sedan 2013 har Bravissimo Agency i Kristianstad tagit fram den grafiska utformningen av temat för bokfestivalen.

– Det är alltid lika spännande, kul och utmanande att få förtroendet att tolka temat ur ett grafiskt perspektiv. Det grafiska uttrycket ska både hjälpa och utmana betraktaren. Men framför allt ska det väcka nyfikenhet, säger Peter Roslund på Bravissimo Agency.

Kristianstad bokfestival är ett av de mest besökta litterära arrangemangen i Skåne. Sedan starten 1999 har festivalen arrangerats årligen och alltmer ökat i omfattning, kvalitet, bredd och spets. Varje år presenteras ett 20-tal författare, präglade av aktualitet och ofta med fokus på någon särskild tematik.

Arrangör

Kristianstads kommun/Kristianstad stadsbibliotek
E-post: Ulrika.thorsson@kristianstad.se
Tel: 0733-13 67 25