2018 fre 26 Okt
19.00
Bild - Helt klassiskt! Andreas Brantelid spelar Bachsviter

Helt klassiskt! Andreas Brantelid spelar Bachsviter

Andreas Brantelid är idag en av de mest eftertraktade solisterna från Skandinavien, och har världen över fått översvallande recensioner för sina tankeväckande tolkningar, sin högst personligt färgade klang, och inte minst med sin engagerande personlighet. Redan i unga år fick han undervisning på cellon av sin far Ingemar, som var solocellist i orkestern vid Det Kongelige Teater. Andreas solistdebuterade redan som 14-åring med Edward Elgars cellokonsert tillsammans med Det Kongelige Kapel i Köpenhamn.

Han har framträtt över hela världen, med framstående orkestrar och dirigenter. Som exempel kan nämnas orkestrar som London Philharmonic, Netherlands Radio Philharmonic, Seattle Symphony Orchestra, Orchestre des Champs-Elysées och Scottish Chamber Orchestra. Bland de världsdirigenter han arbetat med finns Andris Nelsons, Esa-Pekka Salonen, Philippe Herreweghe, Thomas Dausgaard och Heinrich Schiff.

Nu är det dags för Andreas att göra en intim solokonsert på Kulturkvarterets bistroscen. Efter konserten får vi höra Andreas egna tankar kring musiken i en samtalsintervju med Martin Martinsson.

PROGRAM
Svit nr 4 för solocello Ess-dur BWV 1010 (27')
I. Prelude
II. Allemande
III. Courante
IV. Sarabande
V. Bourrée I & II
VI. Gigue

-paus-

Svit nr 5 för solocello c-moll BWV 1011 (21')
I. Prelude
II. Allemande
III. Courante
IV. Sarabande
V. Gavotte I & II
VI. Gigue

Serien Helt klassiskt!
Vi tar ett kliv bort från föreställningen om hur den klassiska konserten ska vara och låter musiker och publik komma nära varandra. Slå dig ner, beställ något att äta och dricka från bistron och njut av fantastisk kammarmusik på den lilla scenen.

14 september: Mästarmöte – Göran Söllscher och Mats Bergström
26 oktober: Andreas Brantelid spelar Bachsviter