2018 fre 14 Sep
19.00
Bild - Helt klassiskt! Mästarmöte – Göran Söllscher och Mats Bergström

Helt klassiskt! Mästarmöte – Göran Söllscher och Mats Bergström

Två av våra mest folkkära och uppskattade gitarrister – Göran Söllscher och Mats Bergström – strålar samman på scen i ett mästerligt möte, för första gången på över tjugo år!

Göran Söllscher, som utan tvivel anses vara en av världens ledande gitarrister, har ända sedan genombrottet 1978 hänfört publik världen över med sitt magnifika spel. Hans repertoar sträcker sig från renässansmusik via de klassiska gitarrkonserterna till nutida musik, ofta specialskriven för honom. Göran är professor vid Musikhögskolan i Malmö, ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien och mottagare av Litteris et Artibus.

Mats Bergström är ett aktat namn i musikkretsar långt utanför Sveriges gränser. Efter sin debutkonsert i Wigmore Hall, London och studier vid anrika Juilliard School i New York har han både setts och hörts tillsammans med artister som Anne Sofie von Otter, Malena Ernman och Georg Riedel, och med topporkestrar som Mahler Chamber Orchestra och London Sinfonietta. Även Mats är såväl ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien som innehavare av Litteris et Artibus.

Serien Helt klassiskt!
Vi tar ett kliv bort från föreställningen om hur den klassiska konserten ska vara och låter musiker och publik komma nära varandra. Slå dig ner, beställ något att äta och dricka från bistron och njut av fantastisk kammarmusik på den lilla scenen.

14 september: Mästarmöte – Göran Söllscher och Mats Bergström
26 oktober: Andreas Brantelid spelar Bachsviter