2019 sön 10 Mar - sön 12 Maj
11.00
Bild - Hjärtats rum

Hjärtats rum

Hjärtats rum är en utställning som utgår från varje människas behov av och längtan efter kärlek. Den vill skapa känslan av det härliga och sköna med kärlek men också det som kan vara utmanande för omgivningen. Den tar dig på en resa i kärlekens olika stadier och former: förälskelse och kärlekens kemi, kärlekens hinder, intimitet, bröllop, kärlekssorg. Och om den nya tidens försök att hitta den rätta - genom nätdejting.
Varför en utställning om kärlek?

"Jo, för att vi behöver det”, säger Sofie Henryson på Bohusläns museum, som producerat utställningen. ”Hjärtats rum är en utställning som vill sätta fokus på kärlek, intimitet och relationer. En utställning där man får gotta sig i det underbara och härliga med kärlek. Kärleken till ett barn, en nära vän, en förälder, en partner. Men där vi också tar upp det som i samhället kan göra det svårt för människor att uttrycka sin kärlek till varandra. Kärleken är det som binder oss samman och lyfter oss i tunga stunder. Men kärleken kan också utmana sin omgivning på grund av normer och fördomar.”

Förutom programpunkterna hos oss nedan vill vi tipsa om följande radiosändningar hos P4 Kristianstad som sker i samband med utställningen.

Om kärlek med förhinder
28/3, 17.00 • Sändning i Eftermiddag i P4 Kristianstad med Karin Bengtsson. Gäst David Rix.

Fler än två - hur gör man?
4/4, 17.00 • Sändning i Eftermiddag i P4 Kristianstad med Karin Bengtsson. Gäst, Tanja Suhinina, psykolog och sexolog.

Pris

Fri entré!