2020 mån 06 - tor 09 Apr
09.00
Bild - Workshop: Naturfilm

Workshop: Naturfilm

Är du mellan 11 och 16 och vill lära dig göra naturfilmer? Då är detta något för dig. Under tre dagar får lära dig hela processen för att göra en färdig film.

Var med på workshop och lär dig grunderna att producera naturfilm. Vi går igenom planering och hur man skall tänka för att skapa en intressant berättelse. Genomgång av kamerautrustning-teknik och redigering i programmet Final Cut X. Under denna workshop kommer ni att ta er ut i naturen och producera en kortare naturfilm på ca. 3 minuter, ni upptäcker att varje scen, varje tagning kräver arbete. Under redigeringen lär ni er upptäcka brister i materialet ni filmade tidigare men får tillfälle att komplettera det som saknas. Varje scen är som en pusselbit och skall passa in på rätt ställe. Under redigeringen lär ni er använda musik och specialeffekter för att göra filmen mer intressant och spännande.

Under workshop bjuder vi på fika. Lunch får ni ta med eller köpa på plats. Tänk på att ni kan befinna er ute på filmuppdrag när det är lunchdags! Ta med mat som går att äta utan uppvärmning.

Föranmälan görs senast 1/4 till bokning@regionmuseet.se Ange namn, ålder, telefonnummer och eventuell matallergi.

OBS! Det är bra om du kan vara med på inspirationsträffen med Safari Sverige söndag 5/4 kl 14. Då blir det genomgång av utrustningen som ska användas på själva workshopen.

Äldre?
Låter detta spännande, men är du äldre än 16? Då har du chansen på sportlovet, 17–19/2

Arrangemanget är i samband med utställningen, Sötvatten – en värld av liv.

Pris

Gratis