2019 tor 14 Feb
18.00
Bild - Jazz med Johan Lindström Septett

Jazz med Johan Lindström Septett

Äntligen är det dags för Johan Lindström Septett att på scen presentera sitt nysläppta debutalbum ”Music For Empty Halls”.

En suggestiv och sömlös blandning av jazz, blues och artrock som liknar allt och inget du tidigare har hört.

Johan Lindström (gitarr/pedal steel/piano) blev redan i unga år uppmärksammad som frilansgitarrist i olika sammanhang. I takt med att ryktet började gå om hans trakterande av pedal steel, började han sakta karva ut en egen nisch i svenskt musikliv. Som medlem i mångfaldigt grammisbelönade Tonbruket har han både gjort originalmusik och spelat bakom Ane Brun. Han är också en flitigt anlitad arrangör.

Musikerna är handplockade för att framföra detta material, som Lindström har skrivit exklusivt för projektet. Med sig på scen har Lindström därför några av Sveriges främsta musiker.

Så låt Johan Lindström Septett förtrolla dig med sina förledande enkla, men mycket suggestiva melodibyggen. De har både rötter och vingar. Försmak 18.30 och huvudakt 19.00

Under kvällen kommer Café Miró att servera både mat och dryck, så detta kan vara en perfekt plats för en avslappnad Alla hjärtans dejt.

Line up
Johan Lindström - gitarr och pedalsteel
Jonas Kullhammar – sax
Jesper Nordenström – keyboards
Per ”Texas” Johansson - sax, klarinett
Mats Äleklint – trombon
Torbjörn Zetterberg – kontrabas
Konrad Agnas- trummor

Pris

Entré 195 kr. Medlemmar i Blue Bird 145 kr. Under 26 år /stud: 100 kr. Under 18 år = gratis.

Arrangör

Regionmuseet Kristianstad och Blue Bird Jazz Club
E-post: info@regionmuseet.se