2018 ons 28 Nov
19.00
Bild - Julkonserten Änglaljus – 25 ÅR!

Julkonserten Änglaljus – 25 ÅR!

I år firar julkonserten Änglaljus 25 år! På Kulturkvarteret möts du av fladdrande marschaller som vackert lyser upp till stämning i vintermörkret. Stora salen har smyckats i juliga vackra toner och en känsla av andrum infinner sig. Ljuset dämpas till pianotoner och kör och solist gör entré med levande ljus. Du är nu i Änglaljus!

MEDVERKANDE
När John Kluge var 23 år gammal startade han konceptet Julkonserten Änglaljus, som nu har blivit en folkkär jultradition med konserter från Malmö i söder, Piteå i norr och till USA i väst. John Kluge är kritikerrosad för sin finstämda tenorröst och starka scennärvaro.

Sonja Aldén kallas ofta för ”vår tids kvinnliga Ted Gärdestad”. Oförställd enkelhet och musikalisk skönhet hör till hennes artistiska kvaliteter. Senaste albumet Meningen med livet är Sonja Aldéns sjätte sedan skivdebuten med Till dig 2007.

Py Bäckman är sångerska, kompositör och textförfattare som har gjort ett 15-tal album med egen text och musik, samt ett stort antal album där hon skrivit texterna till andra artister så som t.ex. Nordman.Våren 2015 kom det egna albumet Py & Bark – Vi är bara människor vilket medförde många tv-program och fick skyhögt betyg av lyssnare och publik.

Carina E Nilsson har lång och unik erfarenhet av att arbeta både på och bakom scen. Med över 6.000 spelningar i bagaget är Carina en av Sveriges mest anlitade och uppskattade etablerade pianister. I egenskap som kapellmästare har Carina samarbetat med de flesta av Sveriges mest etablerade artister.

Kören Österlen Gospel under ledning av Gunilla Hylén