2020 fre 07 Feb
19.00
Bild - HELT KLASSISKT! Claire Huangci - Piano

HELT KLASSISKT! Claire Huangci - Piano

Ta chansen att uppleva den internationella artisten Claire Huangci och hennes enastående pianospel. Claire har kinesiska föräldrar, är född i USA och bor idag i Tyskland. Hon har bland annat specialiserat sig på musik av Scarlatti. Av denne stilbildande och charmfulle kompositör kommer hon att framföra fyra mindresonater. De båda Schumanns står för konsertens mer stillsamma parti, medan Rachmaninov ger oss det intensiva och eldiga i kvällens konsert.

Claire Huangcis karriär startade då hon redan som nioåring erhöll stipendier, gav konserter och var den yngsta deltagare någonsin att vinna andra pris i en stor internationell tävling. Idag har hon en blomstrande karriär på gång, inte minst efter att hon i Salzburg 2018 vann den prestigefyllda Concours Géza Anda. Sina pianostudier startade Claire i Philadelphia på anrika Curtis Institute of Music, varefter hon flyttade till Stuttgart där hon nu har sin bas.

Claire Huangci är en högst personlig pianist som gärna fördjupar sig i olika kompositörer och stilar inom musiken, men hon spelar även gärna med stora orkestrar, och har i Sverige besökt både Göteborgs Symfoniker och Umeå i Norrlandsoperans Symfoniorkester. Hon har spelat i de stora europeiska konserthusen och är även en eftertraktad gäst på de mest populära festivalerna i Europa.

Nu blir det dock en helt annan typ av konsertscen för denne internationella pianostjärna, när hon kommer till Kulturkvarterets Bistroscen!

Efter konserten finns möjlighet till Meet & Greet med Claire Huangci.

PROGRAM
Domenico Scarlatti (1685-1757) - Sonater K443, K208, K29, K435
Clara Schumann (1819-1896) - 3 Romanser op. 21
Sergej Rachmaninov (1873-1943) - Preludier op. 23, nr 1, 2, 4-7
—paus—
Sergej Rachmaninov - Preludier op. 32 nr 4-6
Robert Schumann (1810-1856) - Fantasi op. 17

OM HELT KLASSISKT
Helt klassiskt-serien är helt rätt för dig som vill upptäcka den klassiska musiken för första gången, men även för dig som är en erfaren lyssnare på jakt efter kammarmusik i ny kostym. Här framförs kammarmusik av högsta kvalitet på Bistroscenen. Programmet innehåller både svenska och internationella musiker som blandar nytt med gammalt, traditionellt med experimentellt. Gemensamt för konserterna är närheten mellan musiker och publik, där alla blir en del av en gemensam musikalisk upplevelse, i kombination med gott på tallriken.