2018 ons 03 Okt
19.00
Bild - Kolonien

Kolonien

Kolonien är ett familjeband som vuxit upp tillsammans, och består av bröderna Arvid och Erik Rask, samt kusinerna Anna Möller och Mischa Grind. Gruppen började spela redan i tonåren, då som protestsångare i den svenska miljörörelsen. Kolonien har med den svenska folkmusiken som grund ständigt brutit ny mark, och det var under en turné på Zanzibar bandet först fann den karaktäristiska ljudbild de successivt gjort till sin.

Debutalbumet släpptes 2012 och bandet prisades som ”Årets Nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan 2013. Trots att tonåren nu är ett minne blott har det gemensamma intresset för samhället och politiken behållit sin centrala plats i musiken – Kolonien är folkmusik relevant för sin samtid.

Turnéer, framgångsrika album och många spännande artistsamarbeten har etablerat Kolonien som ett av de mest framträdande banden av den nya generationens folkmusikvåg, och de är idag en självklar del av den skandinaviska folk- och världsmusikscenen.

Framtiden då? Under hösten 2018 turnerar gruppen i Sverige, Norden, Storbritannien och USA. Parallellt arbetar de med ny musik som släpps som ett tredje album sommaren 2019.

MEDVERKANDE
Arvid Rask
Erik Rask
Anna Möller
Mischa Grind

Foto: Olof Grind