2020 lör 08 Aug
10.00
Bild - Cykeldag i norra delen av Sölvesborgs kommun

Cykeldag i norra delen av Sölvesborgs kommun

Tipsrunda på cykel – med lagom motion, provsmakningar och frisk luft.

Välkommen till en dag med lagom motion, säker gemenskap, provsmakningar, besök på gårdar och mycket frisk luft. Det blir ett antal stopp med frågor längs vägen.
Start mellan kl 10-11 vid Gummagården i Norje. Där bjuds provsmakning av ett par av deras produkter. Här får man sin karta och frågeblankett. Turen är ca 2,5 mil.
Färden går över Möllebjörke där vi stannar vid Lönneholms Gård för att se hur deras utegående grisar har det. Här är ett av våra vattenstopp. Efter det fortsätter vi till Salong Long Horn i Sandbäck, där står Lotta klar med lunchen. Den serveras på altanen, alternativt inomhus med säkra avstånd. Mätta och belåtna cyklar vi vidare mot Bjäraryd och hälsar på hos Björn Einarsson för att smaka av hans sensommarfrukt. Turen fortsätter mot Ryedal med ett stopp vid Hålabäcks Gårdsbutik där det blir eftermiddagsfika. Med nya krafter tar vi sikte på Möllebjörke och ett sista spännande stopp hos ”Petras Lugn & Harmoni”. Där lämnar man in sin tipstalong.
Flera stopp kommer att ske, alla med tipsfrågor. Tipsvinst, samt en extra dragning, presenteras på söndagen den 9 augusti. Cykelbiljetten kostar 120 kr / person och säljs fram till den 3 augusti.

Under juni månad kan biljetter köpas i Norje Tingshus.
Tingshuset är öppet: måndag 08.00-15.30, tisdag 08.00-12.00, onsdag 08.00-15.30, torsdag 08.00-15.30, fredag stängt.
Under juni och juli även på Medborgarkontoret och på Gummagården. I priset ingår tipsrunda, smakprover, dagens lunch (ej dryck) och em-fika.


Vi värnar om varandra, håller avstånd och använder tvål och vatten eller handsprit som finns utplacerad. Vi startar vid olika tider för att inte bli fler än 50 personer vid varje stopp.

Pris

120 kr / person

Arrangör

Ysane Norje Hembygdsförening, i samarbete med Kristianstads kommun och Sölvesborgs kommun
E-post: info@norje.net
Tel: 0456-319 30