2019 tor 05 Dec
20.00
Bild - Adolphson & Falk

Adolphson & Falk

I fjol fyllde Adolphson & Falk 50 år som duo och firades med en jubileumsturné och det nyinspelade albumet 50. Turnén fortsätter nu under 2019 och i december kommer de till oss på Kulturkvarteret!

Lovorden har haglat över turnén, och fansen möttes av en duo som aldrig sjungit bättre, en scenshow med visuals som andas både nu och då, Greg FitzPatricks nya arrangemang på de största hitsen och dessutom hans syntkonst som skapat ett helt eget scenspråk. I samband med varje konsert visades också en utställning av syntkonsten signerad FitzPatrick. Succén var ett faktum, och gick för slutsålda hus i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Ängelholm och Luleå!

Adolphson & Falk har spelat tillsammans ett halvt århundrade. Konserten på Kulturkvarteret är en tillbakablick fylld med hits, samarbeten och inte minst historier. Eftersom det är jubileum har de bjudit med den gamle trotjänare från 80-talet på scen, Greg FitzPatrick, Sveriges okrönte syntkung och pionjär, som var en av de första i landet att både importera och traktera instrumentet.

På 70-talet medverkade Adolphson & Falk i Melodifestivalen och var låtskrivare åt bland andra Barbro Hörberg och Anita Lindblom. Det stora genombrottet kom genom medverkan i Sveriges Radios båda 80-talssatsningar Eldorado med Kjell Alinge och Metropol med Niklas Levy och Ingvar Storm.