2020 lör 25 Jan
14.00
Bild - Solisten!

Solisten!

Solisten! är en intim och interaktiv föreställning om glädjen och lusten till musiken. Här berättar en stor artist som vigt sitt liv åt musiken och sitt instrument hur han upptäckte musikens fantastiska värld. Kanske väcker det lusten att själv börja spela ett instrument?
Solisten är Johan Bridger på det ovanliga slaginstrumentet marimba. Han har vunnit det stora solistpriset och turnerar nu världen över. I föreställningen deltar även den rutinerade barnmusikartisten och blockflöjtisten Anna-Carin Fogelqvist, som har över 2 000 konserter för barn och unga bakom sig.

– Jag tror det händer något särskilt när barnen får lyssna på en person som övar flera timmar om dagen. Min roll i föreställningen går ut på att stärka barnens lyssnande och förhöja deras upplevelse, säger Anna-Carin, som själv fann musiken då hon hörde en professionell musiker spela blockflöjt under en skolkonsert.

Under föreställningen berättar Anna-Carin och Johan hur de blev musiker och varför de valde just blockflöjt och marimba, varpå fyra känslostarka berättelser om rädsla, kärlek, glädje, ilska och sorg varvas med Johans musikaliska tolkningar.
Manuset har skrivits av regissören Elisabet Ljungar och bygger på flera samtal om känslor som förts med fjärdeklassare från Centralskolan i Kristianstad.

Föreställningen Solisten är en del av ett utvecklingsprojekt på UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum som handlar om barn och klassisk musik.