2019 lör 30 Nov
11.00
Bild - Familjelördag på Kulturkvarteret!

Familjelördag på Kulturkvarteret!

Under Kulturkvarterets familjelördagar är både liten som stor välkommen och vi fyller huset med aktiviteter hela dagen. Lyssna på spännande sagor, pyssla och ät dig mätt i Café & Bistro.

Familjebuffé!
Kl. 11.00-15.00, Café & Bistro
Café & Bistro serverar mat och dryck för hungriga magar. Mellan 12-14 buffé, övrig tid fika.


Bokbytarbord för hela familjen
Kl. 11.00-15.00, Stadsbiblioteket
Kom och byt dina utlästa böcker! Passa på att hitta en bok som du gillar eller lämna en som du har tröttnat på. Både barnböcker och vuxenböcker är välkomna!

Matildas pepparkaksstuga
kl. 13.15-15 Vid garderoben
Matilda bjuder in hela familjen att pynta pepparkakor i sin pepparkaksstuga! Här finns pepparkakor, kristyr, pynt, mys, tomtestämning och självklart Matilda. Hon inspirerar barnen att skapa sitt eget mästerverk och göra en riktig drömpepparkaka. Passa på att göra två när du ändå är igång – en att ta med hem och en att hänga i vårt pepparkaksträd.

Vem gömmer sig här?
Kl. 11.00-15.00, Hela huset
Hjälp oss leta rätt på alla knytt och pysslingar som gömmer sig i husets vrår. Kan du hitta dem alla?

Magi i Bokskogen
Kl 11.15–11.45, Biblioteket, Bokskogen
Vi berättar ljud- och ljussagor på temat tomtar och troll. Denna dag läser vi Ett tryntroll flyttar in av Charlote Habersack, samt Räven och tomten av Astrid Lindgren.
För barn och familj från 3 år.
Anmälan till bibliotekets reception, 044-13 67 10.

Pyssel i Kilen – tomtar och troll
Kl. 11.15-15.00, Kilen
Kom och skapa ditt alldeles egna troll eller tomte! Vi formar, knådar och skapar i lera och med hjälp av både pärlor, garn och olika skatter från naturen ger vi liv åt vår lerklump. Malin finns på plats för att visa och inspirera till hur du kan forma och pynta din lilla figur. Det finns så klart även möjlighet att måla och färglägga färdiga eller egenproducerade bilder av tomtar, troll och andra figurer.
Vi använder oss av lufttorkande och glutenfri lera som inte behöver brännas av i ugn. Passar alla åldrar.

Godsaker till jul – workshop med Ida Linder från Folkuniversitetet.
Kl. 11.30-14.30, Biblioteket
Godsaker i marsipan hör julen till! I denna workshop lär Ida ut tips och trix på hur du själv kan forma dina egna godsaker och små figurer. Istället för äkta marspian använder vi oss av trolldeg/saltdeg som imiterar marsipanens egenskaper.
Passar barn och familj från 6 år och uppåt.
Anmälan sker på plats.


Dessutom blir det utställning med Nosabys bild- och formklasser, samt Folkuniversitetets utaställning med tovade tomtar och troll.