2019 fre 22 Nov
20.00
Bild - Robert Gustafsson - Tomgång, Framgång, Rundgång

Robert Gustafsson - Tomgång, Framgång, Rundgång

Som liten ville Robert Gustafsson bli skrothandlare, men ödet ville annorlunda. Hans eget mod och nyfikenhet gjorde att han "öppnade dörrar som andra trodde var stängda" och på så sätt öppnade sig helt andra möjligheter vilket ledde till vissa avgörande vägval.

Roberts föreläsning TOMGÅNG, FRAMGÅNG, RUNDGÅNG handlar om att våga öppna dörrar som verkar stängda, och att framför allt - våga se vad som finns bakom dörren! Det är en inspirerande och humoristisk föreläsning där Robert väver in flera av sina mest kända karaktärer, och som till viss del utmanar publiken att fundera på sin egen tillvaro.

Om Robert Gustafsson

Robert började sin komikerkarriär i slutet av 1970-talet då han spelade revy med komikern Runo Sundberg hemma i Skövde. Ett av hans första uppdrag för TV var barnserien Skrotnisse och hans vänner där Robert gjorde Skrotnisses son Kalles röst. Sedan dess har det blivit en lång rad TV- & filmproduktioner bland annat Björnes Magasin, Gäster med gester, Rena rama Rolf, Jönssonligan, NileCity 105,6, Torsk på Tallin, Fyra nyanser av brunt, Parlamentet och många fler.

Robert har erhållit många priser genom åren, däribland 2004 en Guldbagge för "Bästa manliga huvudroll" i filmen Fyra nyanser av brunt. Serien Morran & Tobias har blivit kultförklarad och gjordes även som biofilm och blev 2016 års näst mest sedda film. Robert har blivit hyllad över hela världen för sin fantastiska rollprestation som Allan Karlsson i Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

I programmet Sveriges bästa, röstades Robert av tv-publiken fram till förstaplatsen som ”Sveriges bästa Komiker” genom tiderna och i programmet Folktoppen har han utsetts till Världens roligaste man!

2018 var det stora året för Roberts dansband Rolandz och de hann göra ett bejublat framträdande i Melodifestivalen 2018 med superhiten Fuldans, vilket följdes av en sommarturné. 2019 är Robert aktuell med huvudrollen i den spektakulära filmen Eld & lågor där han spelar Gröna Lunds grundare Gustaf Nilsson.