2020 lör 01 Feb
13.00
Bild - INHAKA dansperformance/workshop

INHAKA dansperformance/workshop

En dans om och med människor, plaster, sfärer, hår, en anka och andra saker som vi inte vet någonting om.

En oförutsägbar grupp av människor och ting kommer antågandes in i ett tomt rum: tre dansare, en gigantisk plastkokong, en oändlig fläta av hår, tre metallägg samt en fjäder från en påhittad rosa anka. De är i ett gemensamt sammanhang; i ett möte som är chockerande, traverserande och transformerande. INHAKA har inga begränsningar, det kan vara en fiktiv magisk ritual, en lekfull arena eller en spännande lek mättad utav energi och kraft. Materialet förvandlas och förändras till olika konstellationer, former, uniformer, landskap och bilder. Nya möjligheter skapas och så småningom växer nya platser fram. Platser som vibrerar av samklang mellan människan och tingen, där vi når en ny nivå av förståelse för varandra och kan leva tillsammans i en symbios byggd på respekt för ekologin och kreativiteten. INHAKA är en lekplats där alla är välkomna; INHAKA är en lek där man kan vara den man är eller bli den man vill vara.

13.00–13.45 Dansperformance med INHAKA

13.45 – Dansworkshop

Om INHAKA

En performance av Elisabete Finger (BR/DE).

Medverkande dansare Dinis Machado (SE/PT), Jorge Gonçalves (PT/DE), Mandi Tiukkanen (SE/FI)

Producerad av Barco (SE), residensstipendiat i Malmö genom IASPIS/Konstnärnämnden (SE) och i samarbete med Inter Arts Centre (Malmö/SE)

INHAKA är en utveckling av ett tidigare verk som formulerades och genomfördes som ett samarbete med dansarna Dinis Machado (SE/PT), Jorge Gonçalves (PT/DE) och Susana Otero (PT) i Portugal 2017, under Dinis Machado (SE/PT) tid som curator för Ballet Contemporâneo do Norte (PT) i samproduktion med Weld (SE).

Ålder

Passar alla över 2 år.

Pris

Fri entré