2019 tor 05 - lör 07 Sep
Bild - Kristianstad bokfestival 2019

Kristianstad bokfestival 2019

Årets bokfestival fokuserar på läsarens upplevelse. Med temat Genom dina ögon vill Kristianstad bokfestival 2019 lyfta fram konsten att se med vårt inre.

- Vi har alla olika sätt att läsa och uppfatta en text, och det finns inte bara en tolkning som gäller, säger Ulrika Thorsson som är festivalsamordnare för Kristianstad bokfestival.

Årets bokfestival fokuserar på den personliga upplevelsen av en text. Läsaren får genom litteraturen inte bara dela någons upplevelse och berättelse, utan bjuds även in att möta nya världar och vidga vyerna.

- Läsningen väcker ofta nya tankar som till och med kan rucka på världsbilden, säger Ulrika Thorsson.

Sedan 2013 har Bravissimo Agency i Kristianstad tagit fram den grafiska utformningen av temat för bokfestivalen.

- Det är alltid lika spännande, kul och utmanande att få förtroendet att tolka temat ur ett grafiskt perspektiv. Det grafiska uttrycket ska både hjälpa och utmana betraktaren. Men framför allt ska det väcka nyfikenhet, säger Peter Roslund på Bravissimo Agency.

Kristianstad bokfestival är ett av de mest besökta litterära arrangemangen i Skåne. Sedan starten 1999 har festivalen arrangerats årligen och alltmer ökat i omfattning, kvalitet, bredd och spets. Varje år presenteras ett 20-tal författare, präglade av aktualitet och ofta med fokus på någon särskild tematik.

Arrangör

Kristianstads kommun/Kristianstad stadsbibliotek
E-post: Ulrika.thorsson@kristianstad.se
Tel: 0733-13 67 25