2020 ons 23 sep
19.00
Bild - Pelle Holmberg Group features Kalle Moraeus!
Framflyttad

Pelle Holmberg Group features Kalle Moraeus!

Välkomna till en magisk kväll på Kulturkvarteret tillsammans med Pelle Holmberg Group och Kalle Moraeus! Vi kommer bjudas på blues, rock och en massa sväng samt en och annan historia som utlovats av Pelle & Kalle!

Musikern Pelle Holmberg har ofta synts spelandes i Kristianstad i olika sammanhang, senast i en Hyllning till Filmens hits på Kulturkvarteret. Nu kommer han tillbaka med sitt band Pelle Holmberg Group! - PHG - tillsammans med Kalle Moraeus!

Pelle och Kalle fann varandra under den hyllade turnén ”Thank you for the music” som spelades runt om i Sverige under hösten 2019. Innan föreställningen, mellan akterna och efter föreställningen så hittades ofta Pelle och Kalle pratandes med varsin gitarr. Duon bestämde sig för de skulle spela mer tillsammans, vilket resulterade i att Pelle bjöd ner Kalle till Skåne för att gästspela i PHG. Duons musiksmak var väldigt gemensam så utmaningen skulle inte bli att hitta låtar. Utmaningen skulle istället bli att få låtarna att bli kortare än 10 minuter med alla gitarrsolon som komma skall.

Pelles band PHG har ofta med gäster under sina framträdanden, återkommande genom åren har varit Georg ”Jojje” Wadenius och saxofonisten Sofi Hellborg . 2019 släppte PHG sin tredje skiva ”Damn Good” där bland annat den amerikanske monstergitarristen Oz Noy medverkar.Medverkande:
Pelle Holmberg
Mathias Tofte
Frank Nilsson
Kalle Moraeus