2020 fre 29 Maj
20.00
Bild - John Riggebo | Releasekonsert
Livesändning

John Riggebo | Releasekonsert

John Riggebos elektronikbaserade pop är söt och rå - tunn snarare än fyllig, dist istället för reverb. 25-åringen har hyllats av Festivalrykten som en arvtagare till Bob Hunds Thomas Öberg, och på den kommande EP:n hörs influenser av Charli XCX och of Montreal. 29 maj släpps singeln Aminosyror, Riggebos första nya musik på tre år.

Aminosyror utspelar sig i ögonblicket då undertryckta energier frigörs. Spänningar som funnits under ytan - mellan människor och i en själv - ger sig tillkänna. En skrämmande befrielse. Aminosyror är öppningsspåret från hans nya EP som släpps i höst. 

EP:n springer ur den allmänmänskliga viljan att se sig själv som en underdog, en uppstickare utan privilegier och makt. Insikten att det inte stämmer är både smärtsam och pinsam. En vit man som vill krossa systemet och makten måste i någon mening också krossa sig själv - och går den insikten att dansa till, kanske den blir lättare att förlika sig med.Medverkande: John Riggebo (sång och synth), Linnéa Selander (DJ, synth och kör), Marcus Geraldsson (dans).
Konserten kommer att sändas via Kulturkvarterets Facebooksida.