2018 fre 05 Okt
09.00
Bild - VM i Agility

VM i Agility

Hundsportens Agility-VM avgörs i Kristianstad 4-7 oktober.

Fredag: Banvandring från kl 8.20. Första tävlingsstart klockan 9.00.

Pris: 530:-/hela VM helgen - Endagsbiljetter kommer

För första gången arrangeras agility-VM i Sverige! Upplev agility i världsklass när elitekipage från över 40 länder kommer till Kristianstad för att tävla om medaljerna i både lag och individuellt.

Agility är hundsportens svar på Formel-1! På snabbast tänkbara tid ska hunden forcera en förutbestämd hinderbana – helst felfritt, alltså utan att riva eller missa något hinder på vägen. Hundarna är laddade, fokuserade och snabba. Förarens uppgift är att guida hunden den bästa vägen runt banan. Det kräver att hunden uppfattar snabba signaler och att föraren har en god kondition för att vara med och slåss om hundradelarna, i agility är det nämligen hundradelarna som avgör – varje sväng är dyrbar.

Hundarna är indelade i tre storleksgrupper: small, medium och large, och tävlar mot varandra inom sin storlek. Förarna kan vara kvinnor, män, unga eller gamla och alla tävlar mot varandra. Hindren består av hopphinder, tunnlar, slalom och olika balans- och klätterhinder som hundarna hoppar, slingrar och springer igenom och över.

Under VM-veckan kommer du att möta hundar och deras förare från hela världen i Kristianstad med omnejd. Sverige är framgångsrika i agility och vi har flera medaljer med oss från tidigare VM. Passa på att få se agility när det är som bäst på nära håll, håll tummarna för din favorithund och heja fram vårt svenska landslag.