2018 lör 27 Okt - sön 24 Feb
11.00
Bild - We Have a Dream

We Have a Dream

Om mod, medmänsklighet och människans rättigheter

Vandringsutställningen We Have A Dream består ett urval av 114 fotografier på några av världens mest inflytelserika personer sida vid sida med ungdomar och vardagshjältar.

Intill varje porträtt presenteras citat och utdrag från intervjuerna som finns att läsa i boken We Have A Dream. Intervjutexterna i sin fulla längd finns även tillgängliga i en audioguide. Utställningen har en specialkomponerad ljudkuliss med invävda citat från intervjuerna med de medverkande.

We Have a Dream är ingen berättelse om helgon eller superhjältar. Här är ingen ofelbar. Det enda som skiljer dessa personer från vem som helst är att de en gång lämnat sin trygghetszon och gått ut för att skapa föraändring. I projektet medverkar Malala Yousafzai, Patti Smith, Ai Weiwei, Pussy Riot, Jane Goodall, Dalai lama och över 100 andra kända och okända personer med personliga och gripande berättelser.

I en tid då världen slits mellan konflikter är gemenskap över gränser viktigare än någonsin. Tillsammans kan vi rasera osynliga barriärer, krossa glastak och gå i täten för det vi tror på. Många av de vi möter har fått utstå hot, våld och förföljelse för sitt mod. Därför är We Have a Dream inte bara en utställning – det är en uppmaning till alla att göra sin röst hörd. Likt en sten kastad i vattnet kan en ensam människa skapa ringar som sträcker sig oändligt långt.

Pris

Fri entré