Bild - Odla drickbart – ny utställning på Regionmuseet

Odla drickbart – ny utställning på Regionmuseet

Kultur & nöje 17/06 2018

Med utställningen ”Odla drickbart” vill Regionmuseet i Kristianstad berätta historien bakom drycker och växter, om trädgårdslängtan och om odlingens lisa för själen.

Utställningen berättar om de drycker som trädgården kan inspirera till; ekologiska och hemmagjorda drycker, välgjorda, snygga och smakrika drinkar (med eller utan alkohol). Allt smaksatt med sådant som växt i skog, mark, trädgård eller på exotiska platser runt om i världen.

– Det blir en mycket sinnlig utställning med föremål, miljöer, ljud, film, animationer, dofter och levande växter säger Anna Hadders, utställningens lokala producent.

Inviger gör Sanna Töringe, författare till bland annat boken Sannas likörbok: smaker från örtagård, vildmark och trädgårdsland. Under invigningen –  söndagen den 17 juni – finns det möjligheter att smaka på sortspecifik must från Boana gård, Kombucha från The Fermenting Jar och en helt ny Åhus akvavit från The Absolut Company. Med är även Absolut Companys Master Blender Per Hermansson som ger spännande insikter i deras nya produkt.

Oavsett om man trivs bäst på balkongen, kolonin eller på tomten är förhoppningen att utställning ska väcka lusten att odla drickbart, något som ligger i tiden med tanke på det växande intresset för att odling, så väl som att ta till vara på vad man odlar. 

Till hösten blir det programpunkter kring utställningens tema – att odla drickbart. Det blir bland annat hydroponisk odling, Åhus akvavit, ölbryggning, malt och humle, kombucha och en workshop i hur du kan kombinera mat och alkoholfri dryck.

 

Relaterade evenemang