Bild - Slaget om Kristianstad bekänner färg

Slaget om Kristianstad bekänner färg

Sport 10/04 2018

Skepparslövs Golfklubb bjuder in till ”Slaget om Den orangea staden”.

Tävlingen avgörs söndagen den 29 juli och i potten ligger orangea segerkavajer och ett vandringspris.

– Vi vill att idrottare på alla nivåer skall sparra våra företagare till stordåd – eller blir det tvärtom? Vi välkomnar alla till att slå ett slag för Den orangea staden. Golfen blir den gemensam arena där vi möts, umgås och tävlar på lika villkor. Vi kan alla göra någonting för att känna större stolthet och engagemang för att vi är en del av Kristianstad. Detta är Skepparslövs GK:s del, skriver klubben.

Om tävlingen

Skepparslövs GK bjuder in alla företag och elitklubbar till detta mästerskap för att kora årets orangea mästarklubb. Varje klubb/företag får ställa upp med två stycken tvåmannalag (personerna måste ha någon aktiv roll i företaget/föreningen). Tävlingen spelas över 18 hål med kanonstart. Tävlingsform 4-boll slaggolf. Utöver detta kommer även närmast hål och närmast linje att vara separata tävlingar. ”Slaget om Den orangea staden” avgörs den 29 juli 2018 och spelas som en lagtävling mellan idrottsföreningarna och företagen. Varje lag består av två personer. Bästa par får orangea kavajer plus ett vandringspris – Sport Åke-trofé. Företagarna spelar en kvalifikationstävling söndagen den 20 maj och de bästa 25 paren går vidare till ”Slaget om Den orangea staden” och får utmana våra idrottare. Tävlingen spelades för första gången förra året. Då hade den namnet ”Slaget om Kristianstad”.

Så anmäler du ditt företag till kvalet

Maila kansli@skepparslovsgk.se eller ring 044-22 95 08. Du behöver uppge lagnamn, namn på spelare samt klubbtillhörighet och Golf ID.
Startavgiften är 100 kronor per person.
Sista anmälningsdag är den 30 april.
Först till kvarn gäller.
Kvalet spelas den 20 maj.

Så här skriver Skepparslövs GK om satsningen på Den orangea staden:

Den orangea staden har etablerats inom idrottsföreningarna och många bär i dag den orangea färgen. Den står för en gemenskap som skall göra att vi Kristianstadbor skall bli stolta över vår stad och aktivt driva utvecklingen framåt, vart hän framgången än pekar. Alla skall kunna bidra både unga och gamla oberoende av yrke och härkomst.

Inom golfen kan alla, gammal som ung, tävla med varandra under trivsamma former. Det är som gjort för att skapa nya kontakter, vänner och medspelare. På golfbanan träffas vi under informella former och hälsar alltid med ett hjärtligt HEJ.

Relaterade evenemang